Lusta asszony trs pitje2017.02.03. 18:16, Lisabelle

Hozzvalk:
-
15 dkg porcukor + 1 ek cukor
-
20 dkg liszt
-
fl csomag stpor
-
25 dkg tr
-
1 pohr tejfl
-
3 tojs
-
3 dl tej
-
1 tk vanlia eszencia
-
1 citrom reszelt hja
-
1 mark mazsola
-
k.b. 5 dkg vaj
-
Elksztse
Egy ednyben sszekeverem a porcukrot, a lisztet s a stport. Egy msik ednyben az 1 ek. cukorral habosra keverem a tojsokat, utna hozzntm a tejet.
Az “asszonysg” annyira lusta, hogy nem vlasztja szt a tojsokat, viszont ha valakinek van kedve, akkor elszr csipet sval kemnyre veri a tojsfehrjt, beleteszi a tojssrgt, a cukort s a vanlia eszencit, majd a tejet.
Egy veg (nagyobb fajta) tzll tlat alaposan kivajazok. (Lehet stni tepsiben is) Innentl viszont az ahogy esik gy puffan, az elv. Semmit se szabad lesimtani, egyenletess tenni!
A kivajazott tlba szrom a lisztes keverk felt. Rmorzsolom a trt, viszonylag nagy galacsinokban, megszrom mazsolval, meglocsolom a tejfllel s rreszelem az (alaposan megmosott) citrom hjt. Rszrom a maradk lisztes keverket s az egszre rntm a tojsos tejet.
Ahol lisztes foltok alakulnak ki, az ujjammal sszekeverem s itt ott lenylok az edny aljra is, hogy egyik sszetev se alkosson “vzzr rteget”.
Tetejre “rvagdalom” a vajat.
Elmelegtett, 150 fokos stben – ha tl forr a std, rsnyire hagyd nyitva az ajtt -40-45 percig stm.
Meg kell vrni, hogy kihljn, akkor sszell, de mieltt kiveszem a stbl csinlok egy tprbt. (Az edny aljn mindig marad nhny lisztes folt, azrt is j az vegtl, mert mg nyersen lehet ltni, hogy hova kell egy kis folyadkot juttatni.)
|